Stress – gæster, julegaver og hjemmebag

Så fik jeg købt de sidste julegaver online, og jeg må indrømme, at det gør det hele lidt nemmere. Så nu er jeg ved at være klar til julen. Min ledsager kommer sidst på ugen i næste uge, så jeg kan få handlet til juledagene.

Nye traditioner

Vi skal fejre jul hjemme hos os sammen med vore børn, mine forældre og mine søskende. Vi har ændret lidt på traditionerne i år, så jeg håber, at det giver mig mere overskud til at være til stede og nyde julehyggen.  For første gang i mange år har vi fået bagt pebernødder og brunkager – og vi har endda en ekstra portion liggende klar i fryseren … og så må vi håbe, at vi er lidt mere skarpe på bagetiden … de smager sjovt nok bedre, hvis de ikke har været for længe i ovnen.   

Stress

I år har jeg været nødt til at mærke efter, hvor mine grænser er – og være ærlig over for mig selv. Inderst inde ved jeg jo godt, at mine grænser løbende ændrer sig i takt med at mine smerter bliver forværret. Og stress hjælper bestemt ikke på mine smerter – tværtimod! Jeg skal være meget opmærksom på, hvornår min krop viser de første tegn på stress, da jeg helst skal reagere med det samme, for at undgå at mine smerter kommer ud af kontrol.

Mine børn har svært ved at forstå, at jeg kan blive ramt af stress, når jeg går hjemme … og det kan jeg egentlig godt forstå. Og det bliver ikke nemmere af, at jeg ofte ikke ved, hvad jeg er stresset over … sommeren var knap nok overstået, før jeg begyndte at stresse over julen, og det giver jo ingen mening! Men det ændrer jo ikke på min krops reaktioner … desværre.   

Min kære mand er heldigvis god til at aflæse mine signaler, så nu skal jeg bare blive bedre til at lytte … og det er åbenbart ikke så nemt, som det lyder! Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke reagerer, når han nævner det første gang … eller anden gang … eller tredje gang – eller gør jeg? Jeg må indrømme, at det irriterer mig grænseløst, når han har ret – og det resulterer åbenbart i, at jeg ikke kan høre … et helt igennem velovervejet og fornuftigt reaktionsmønster fra min side!

Læs evt. mit indlæg – At være frivillig.

Gæster

Den anden dag bagte jeg boller og en karameltærte, da vi skulle have gæster. For det første så glemte jeg at sætte æggeuret, da jeg satte karameltærten i ovnen … hvilket resulterede i en tærte med lidt mere kant, end der var hensigtsmæssigt. Bedre gik det ikke, da jeg lavede dejen til bollerne … jeg var nok en smule rundhåndet med melet, så det blev til små kanonkugler i stedet for store og luftige boller. Så det var en stor succes med hjemmebagt brød og kage … måske det havde været bedre for vores kære gæster, at vi havde købt brød ved bageren. Nogle gange ville det være dejligt, hvis min hjerne rent faktisk fungerer, når jeg er i gang i køkkenet – det vil min familie og vores gæster sikkert også sætte stor pris på!    

Det er så frustrerende, når overetagen ikke virker efter hensigten … men jeg burde efterhånden være vant til det … jo flere smerter – jo mindre aktivitet på øverste etage! Det er en udfordring at leve med en smertehjerne …

Men nu vil jeg glæde mig over at julegaveindkøbene er overstået, så nu står den på hygge resten af dagen. Og mon ikke også jeg får set en julefilm eller to. I morgen må jeg ud og se, om jeg ikke kan finde en fødselsdagsgave til min veninde, som har fødselsdag i næste uge.

Skriv et svar