Forberedelse til roadtrip i USA

Det har altid været et stort ønske hjemme hos os at komme på en roadtrip til det sydvestlige USA. En rejse, som har været skrevet på vores ”bucket liste” længe.

På grund af mine helbredsmæssige udfordringer, blev vores roadtrip flyttet til toppen af vores liste sidste år. Og der blev sat ekstra ind på opsparingen. Vi har et budget på omkring 150.000 kr., og det håber vi på, at vi kan holde … budgettet er uden lommepenge.

Vi er, min mand og jeg, samt vores to store drenge, så i alt 4 voksne, og vi har mulighed for at være afsted i 4 uger.

VIP Rådgivning

Efter en del overvejelser besluttede vi at købe VIP rådgivning hos Henrik Lange fra Highways-USA.com, og det har vi bestemt ikke fortrudt. De penge er givet godt ud. Vi har fået tilsendt alle Henriks rejseguider til det vestlige USA. Vores roadtrip tager udgangspunt i e-bogen “Californien, Arizona, Nevada og Utah i motorhome – 21 dage”.

Selvom det ikke var indeholdt i prisen, så valgte vi at deltage i et foredrag om det vestlige USA med Henrik Lange i Odense. Og vi synes, at det var et godt valg.

Vi har også deltaget i flere webinarer fra forskellige rejsebureauer, hvilket har givet os et godt indblik i, hvad vi gerne vil opleve.

Vi har lige haft den første rådgivningssamtale med Henrik, hvor vi gennemgik udkastet til vores rejseplan. Et udkast, som vi i øvrigt tidligere har drøftet med vores rejsekonsulent fra My Planet. Henrik kom med mange gode ændringer og tilføjelser til vores roadtrip, da vi har lejet et motorhome i 23 dage. Hvilket giver os lidt flere dage, og derfor også nogle flere muligheder.

Ferie for alle

Vi besøgte også feriemessen ”Ferie for alle” i Herning, så vi kunne se et motorhome fra Cruise America. Den var et nummer mindre, end den vi nu har lejet. Men vi fik undersøgt, om der var plads til mine hjælpemidler, herunder min fastramme kørestol. Vi fik også en fornemmelse omkring størrelsen på et motorhome og gulvpladsen. Sengeforholdene blev også undersøgt grundigt, da det er mere end vigtigt i forhold til mine smerter.

Jeg kan mærke, at det har givet mig lidt ro, da jeg, som altid, er nervøs, inden afrejse … hvilket virkelige er en dårlig vane!

Læs evt. mit tidligere indlæg vedr. Ferie med smerter og kørestol.

MyPlanet

Vi har valgt at bestille via MyPlanet, så vi kan få hjælp til bestilling af motorhome, flybilletter, hotelovernatninger og billetter til diverse oplevelser. Grunden til at vi valgte MyPlanet er, at vores rejsekonsultelt har erfaring med at rejse med kørestol. Vi har allerede bestilt et motorhome – en C30 . Det er en fordel rent økonomisk at bestille så tidligt, som muligt.

Dette kan vi gøre, da vi har flere mulige rejsedage i begge ender af vores ferie at vælge i mellem. Så det burde være muligt at få flybilletterne til at passe med vores rejseplan, når de bliver frigivet.

Som tidligere nævnt, så har vi haft det første møde hos My Planet, hvor vi gennemgik vores rejseplan. Det var et godt møde, og vi glæder os til det fortsatte samarbejde omkring vores roadtrip næste år. Det varer ikke længe før flybilletter mv. frigives, så rammerne omkring vores rejse er ved at være på plads.

Første rådgivningssamtale

Vi gennemgik vores rejseplan med Henrik, som havde flere forslag med i tasken. Det var et rigtigt fint møde, hvor vi har fået en fantastisk kør-selv-ferie i motorhome/roadtrip med masser af skønne naturoplevelser på plads.

 • Vi starter med at have nogle dage i San Francisco, hvor vi blandt andet vil besøge Alcatraz.
 • Her fra kører vi videre til Groveland, hvor vi undervejs blandt andet skal se Knights Ferry Bridge.
 • Nu har vi nogle dage i Yosemite National Park, hvor børnene blandt andet skal prøve kræfter med Half Dome.
 • Så videre til Kings Canyon, Sequoia National Park, og så til Lake Isabella.
 • Via Death Valley til Las Vegas, hvor vi blandt andet gerne vil se et Cirque de Soleil’s show.
 • Herfra kører vi til Zion National Park, hvor børnene blandt andet skal prøve kræfter med canyoning/canyoneering.
 • Videre til Bryce Canyon National Park, hvor vi blandt andet skal ride på heste/mulddyr.
 • Næste stop er ved Page, hvor vi selvfølge skal se Horseshoe Bend.
 • Herefter kører vi videre til Monument Valley via Antelope Canyon, hvor vi har valgt en guidet tur i både Upper Antelope Canyon og Monument Vallay.
 • Så skal vi videre til  Grand Canyon, hvor vi blandt andet skal på en helikoptertur.
 • Her fra kører vi videre af Route 66 til Lake Havasu City, hvor vi skal opleve en del undervejs blandt andet Grand Canyon Caverns og London Bridge.
 • Herefter kører vi videre til Joshua Tree National Park, Los Angeles, Prismo Beach, Bir Sur, Santa Cruz og så til San Francisco.

Vi har, som tidligere nævnt, lejet et motorhome i 23 dage, så vi har god tid. Vi har også flere steder undervejs, hvor vi har flere overnatninger.

Dette er vores rejseplan til det sydvestlige USA. Og om lidt skal vi i gang med at booke campgrounds mm.

Har I tips til hoteller i San Francisco og Las Vegas, oplevelser mm., så skriv endelig til os:)

Skriv et svar